Ta rozpusta to deser z Eton w wersji z borówką amerykańską. Wykonanie jest bardzo proste: trzeba ubić schłodzoną kremówkę 36% , dodając pod koniec cukru pudru do smaku. Do śmietanki wkruszyć połamane bezy w ilości dowolnej (ja lubię dużo), pucharki lub miseczki napełnić bitą śmietaną z bezami, na to solidna garść ulubionych owoców, druga warstwa śmietany, owoce, udekorować bezą, wstawić do lodówki. Do tego gorzka, mocna kawa....mniam :)
Spędziłam kilka fantastycznych dni tu:
Zabieram się od jutra do prac domowych, w ogrodzie sucho, że aż trzeszczy :)
Pozdrawiam ciepło
Mniamuśnie wygląda ten deserek:)
OdpowiedzUsuńPowodzenia z pracami ogrodowymi.
zrób koniecznie, jest pyszny
UsuńBardzo smakowicie wygląda,chyba sobie taki zrobię:))Altanka urocza:)
OdpowiedzUsuńNo kawa w takim towarzystwie to pychota....Pa....
OdpowiedzUsuńAle pyszny deser, ja się zajadam podobnym tylko owoce z jogurtem naturalnym:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
:)
Usuń