24 lipca 2013

O lipcowej rozpuście

Ta rozpusta to deser z Eton w wersji z borówką amerykańską. Wykonanie jest bardzo proste: trzeba ubić schłodzoną kremówkę 36% , dodając pod koniec cukru pudru do smaku. Do śmietanki wkruszyć połamane bezy w ilości dowolnej (ja lubię dużo), pucharki lub miseczki napełnić bitą śmietaną z bezami, na to solidna garść ulubionych owoców, druga warstwa śmietany, owoce, udekorować bezą, wstawić do lodówki. Do tego gorzka, mocna kawa....mniam :)



Spędziłam kilka fantastycznych dni tu:


Zabieram się od jutra do prac domowych, w ogrodzie sucho, że aż trzeszczy :)
Pozdrawiam ciepło

6 komentarzy:

  1. Mniamuśnie wygląda ten deserek:)
    Powodzenia z pracami ogrodowymi.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowicie wygląda,chyba sobie taki zrobię:))Altanka urocza:)

    OdpowiedzUsuń
  3. No kawa w takim towarzystwie to pychota....Pa....

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale pyszny deser, ja się zajadam podobnym tylko owoce z jogurtem naturalnym:-)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za komentarz. Zapraszam ponownie :)